Trasee turistice

Trasee turistice

Monumentele naturale Cascada Urlătoarea, Babele, Sfinxul din Bucegi, Grupul Bătrânilor se află în preajma orașului. Tot în zonă se află rezervațiile naturale Parcul Național Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct prin Telecabina Bușteni-Babele.

Puteti afla mai multe despre traseele turistice din zona aici.

Castelul Peles

Castelul Peles

Încărcat de istorie, eleganţă şi bogăţie, castelul Peleş este una dintre cele mai rafinate atracţii turistice ale României. Localizat în Sinaia şi învăluit în mister regal, castelul Peleş se prezintă şi azi, demn şi elegant în faţa numeroşilor iubitori de artă sau a vizitatorilor ocazionali. Întâmpinaţi de statuia impunătoare a regelui Carol I şi de privirea caldă a primei regine a României, Elisabeta I, vizita în Castelul Peleş se transformă încă de la început într-un regal de frumuseşe, rafinament şi somptuozitate.

De inspiraţie victoriană târzie, cu tot comfortul imaginabil în epocă, încălzire centrală cu aer cald în ziduri şi iluminat electric, Castelul Peleş se ridica, în secolul al XIX, la nivelul unui veritabil castel modern. Are 3.200 de metri pătraţi, este dispus pe cinci niveluri şi are 160 de camere, dintre care 30 de dormitoare, iar construcţia s-a desfăşurat de-a lungul a patru decenii mai exact în perioada 1873-1914.

Fun Park Kalinderu

Fun Park Kalinderu

Fun Park Kalinderu este cel mai modern parc de distractii din Romania, functionand atat iarna cat si vara.

Pe o suprafata de 14.000 metri patrati, parcul este format din:
- Partie incepatori – 150 metri lungime
- Baby schi – 120 metri lungime
- Pista tubbing – 150 metri lungime
- Banda transport tubbing si schi – 100 metri lungime
- Karusel pentru copii incepatori
- Tobogan – 500 m lungime

Parcul de distractii Kalinderu este asemanator Parcului Innsbruck din Austria, fiind o alternativa la schi sau sanius.

Partie de ski

Partie de ski

Partia Kalinderu este o partie moderna, omologata de Federatia Internationala de Ski in scopul de a putea organiza diverse concursuri specifice si de a gazdui schiori de performanta. Aceasta este situata chiar in Statiunea Busteni, la poalele Muntilor Bucegi, Masivul Caraiman, la 20 min distanta de Hotel Bavaria,oferind turistilor posibilitatea de a admira privelistile incantatoare ce intregesc frumusetea intregii zone. Traseul pe care cei care schiaza pe Kalinderu il urmeaza reprezinta un alt aspect pozitiv, intrucat partia a fost faurita chiar prin mijlocul padurii, unde natura dezlantuita ofera cele mai inedite panorame. Datorita climatului de aici, caracterizat prin temperaturi scazute si ninsori abundente, partia nu duce niciodata lipsa de zapada, ci din contra, putem spune ca in sezonul de ski, zapada existenta aici ii multumeste intotdeauna pe schiori.

Escapade Zamora

Escapade Zamora

Traseu Militar, Poligon Tir cu arc si pusca, Treasure Hunt – trasee de orientare, Offroad – Jeep Safari, Paintball Combat, Catarare

Adenalina, distractie si timp placut petrecut alaturi de prieteni. Parcul Escapade Adventure Park – Zamora dispune de instalatie de nocturna. Se ofera spre inchiriere autovehicule special echipate pentru off road, ghizi, instructaje despre conducerea unui autovehicul in conditii de off road si se poate organiza evenimente si team-builiding-uri pe 4 roti!

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman a fost infiintata in anul 1998 la initiativa preacuviosului parinte Gherontie Puiu. Se afla situata la poalele muntilor Bucegi, strajuita de sus de „Crucea de pe Caraiman“, ridicată in 1928, la altitudinea de 2291 m, era cea mai înaltă structură metalică situată într-o zonă montană.

Aflata in orasul Busteni, un oras turistic prin excelenta, prin care se face tranzitul dinspre Bucuresti spre Brasov si culoarul Bran – Rucar, Manastirea Caraiman este un loc de reculegere si de intoarcere spre Dumnezeu.

Binecuvantarea Parintelui Gherontie Puiu precum si linistea locasului de cult aduc liniste si bucurie in sufletele credinciosilor care ii trec pragul.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino este amplasat pe locul unei vechi case de vanatoare, ce dainuia inca din sec. XVIII si care servea ca popas familiei Cantacuzino in drumul sau spre Brasov .Castelul Cantacuzino este construit în stil neoromanesc, singurul stil din istoria arhitecturii romanesti care a reanviat traditia, a intarit originile si le-a conectat la prezent.

Arhitectura in stil neoromanesc este probabil cel mai amplu patrimoniu dat de Romania culturii mondiale. Fatada este din piatra cioplita si placata la interior cu caramida.

Crucea Caraiman

Crucea Caraiman

Varful caraiman are o altitudine de 2.025 m si este vizibil de pe creasta Pietrei Mari si de pe Valea Prahovei. Este foarte usor de recunoscut datorita Crucii, care este asezata pe unul dintre versantii sai.

In apropriere de varful Caraiman se gaseste Cabana Caraiman – poarta de acces catre platoul Bucegilor dinspre Jepii Mici.

Balele

Balele

Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situată sub vârful cu același nume și este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi.

Babele sunt „martori de eroziune”, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume.

Sfinxul

Sfinxul

Situat la o distanta de 10 minute de cabana Babele, marele Sfinx din Bucegi, a fost fotografiat, se pare, pentru prima data, prin anul 1900, dar din fata, si nu din profil, asa cum apare in imaginile “uzuale”.

A fost denumit astfel abia incepand din anul 1936. Imaginea de sfinx a aparut in momentul in care stanca, azi inalta de 8 m, cu o latime de 12 m, a fost privita dintr-un anumit unghi, avand drept reper o axa ce porneste de la el catre Baba Vantoaselor, cum i se spune unei stanci din preajma.

Stanca cu infatisare de om priveste spre cercul de precesie al echinoctiilor. Megalitul capata conturul cel mai limpede la 21 noiembrie, cand apune soarele.

Orasul statiune Busteni

Orasul statiune Busteni

Bușteni este un mic oraș de munte din nordul județului Prahova, Muntenia, în centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m. Situat la 135 km de București, se întinde pe circa 7 km de-a lungul văii Prahovei, între „Vadul Cerbului” și tunelul săpat în pintenul muntelui „Muchia Lungă”.

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță, de la schi la excursii montane. Are o populație de 10.463 locuitori.